Julegaver til medarbejderne

09. 12. 2018

Sådan køber du de rigtige julegaver til medarbejderne

Juletiden nærmer sig, og mange vil gerne påskønne deres medarbejdere med en julegave. Men hvad skal medarbejderne have, og hvor meget må det koste, før der skal betales skat af julegaven? Få overblikket her.

Der er ikke meget ved at få en gave, som man skal betale skat af. Men skattereglerne for julegaver kan være svære at gennemskue. Revisionsfirmaet Aage Maagensen guider dig gennem julegaveindkøbene.

Du kan give skattefrie gaver for 1.200 kroner om året
Som arbejdsgiver kan du give gaver for op til 1.200 kroner om året, uden at dine medarbejdere bliver beskattet af dem. Det falder nemlig under bagatelgrænsen for personalegoder.

Giver du dine medarbejdere gaver for mere end 1.200 kroner om året, skal medarbejderne betale skat af hele værdien af gaverne. Der er dog et par undtagelser.

Julegaver op til 800 kroner er ALTID skattefrie
Når du køber julegaver til dine medarbejdere, er det værd at lægge mærke til, om værdien af julegaven overstiger 800 kroner.

For selvom julegaver tæller med i de 1.200 kroner, som medarbejderne kan modtage gaver for uden at betale skat, så gælder det, at selve julegaven er skattefri. Hvis julegaven har en værdi på højst 800 kr., og andre gaver i løbet af året har en værdi på for eksempel 500 kr., skal medarbejderen kun betale skat af de 500 kr.

Julegaver mellem 800 og 1.200 KAN VÆRE skattefrie
Hvis værdien af medarbejdernes julegaver ligger på mellem 800 og 1.200 kroner, er det afgørende, om medarbejderne har modtaget andre gaver fra virksomheden i løbet af året.

Overstiger den samlede værdi af årets gaver 1.200 kroner, skal medarbejderne betale skat af gavernes værdi. Julegaver større end 800 kroner er i den sammenhæng ikke skattefrie. Det betyder, at hvis medarbejderne har fået gaver for 400 kroner i løbet af året og modtager en julegave til 801 kroner, skal medarbejderen betale skat af 1201 kroner.

Hvis du ikke har givet medarbejderne andre gaver i løbet af året, kan du en julegave til 1.200 kroner, uden at medarbejderne bliver beskattet af dem.

Julegaver over 1.200 kroner er ALDRIG skattefrie
Vælger du at købe julegaver til mere end 1.200 kroner, skal medarbejderne altid betale skat af gavens værdi.

Som arbejdsgiver skal du opgive beløbet til skat som en del af lønnen og kan trække hele udgiften fra som en driftsomkostning.

Hvad skal medarbejderne så have i julegave?
Der er mange muligheder at vælge imellem, når medarbejdernes julegaver skal købes. Hos Aage Maagensen afleverer alle medarbejdere en ønskeseddel, og så køber vi personlige gaver til hver enkelt medarbejder. Gaverne købes naturligvis hos vores kunder, så vi støtter det lokale handelsliv.

Glædelig jul!